Bobbi Brown

„Minden nő képes megtanulni hogyan legyen önmaga sminkszakértője!”

Bobbi Brown

2015. június 10., szerda

Cikk mely a menyasszonyoknak szól...megjelent:the bride's tale

A Nagy Nap előtt a legtöbb menyasszony rengeteget készül: el kell menni ruha- vagy éppen frizurapróbára, és ne feledjük, az esküvőn szükség van egy tökéletes sminkre is. Olyanra, ami igazán kifejezi a menyasszony személyiségét, önbizalmat ad és egész nap tart, sok esküvő esetében akár hajnalig is. Sokan hiszik azt, hogy a sminkelés könnyű feladat, de ez nem így van. A menyasszony sminkjéről Gaál Tekla profi sminkesnek tettem fel néhány fontos kérdést!

TBT: Általában konkrét elképzeléssel érkezik Hozzád a menyasszony,vagy teljesen Rád bízza a sminket?
Tekla: Is-is. Van aki már nagyon konkrét elképzelésekkel jön és van akinek halvány lila gőze nincs arról, hogy mit szeretne. Ilyenkor mindig azt kérem a csajoktól, hogy a neten nézegessenek néhány fotót és küldjék el nekem azokat a képeket, amelyek tetszenek nekik. 
A fotókra azért van szükségem, mert azokból már le tudom szűrni, hogy kinek milyen az 
ízlése és mi az, ami tetszene az illető hölgynek. 
Persze azért vannak olyan jelöltek, akik konkrét elképzeléssel jönnek, amelyről később kiderül, hogy egyáltalán nem működik az ő esetükben.

TBT: A smink kiválasztásakor milyen befolyásoló tényezőket vesztek alapul? 
Tekla: Nagyon fontos, hogy mennyire sminkel valaki a hétköznapokban. Ha valaki nem sminkel, vagy csak nagyon kevés dolgot használ (spirál, szájfény, esetleg egy kis pirosító) akkor nyilván nem fogok neki a próbasminkre valami nagyon „ütős” füstös szemet rajzolni, hiszen az nem lesz nyerő. Lényeges, hogy a menyasszony a sminket, amit visel az esküvőjén 
természetesnek és magáénak érezze. Ha idegennek, soknak érzi, akkor nem tud teljesen 
természetesen viselkedni a Nagy Napon, és elronthat mindent. 
Lényeges, hogy passzoljon a stílusához, egyéniségéhez a make up. Egy bevállalósabb csajszinak nyugodtan lehet egy erőteljesebb, szokatlanabb sminkje, hiszen nem fog rajta senki megrökönyödni. Beleértve a vőlegényt is! Ugyanis ez is nagyon sokat nyom a latba, hogy a vőlegény mit szeret. Találkoztam olyan vőlegénnyel is már, aki a próbasminkelésen is ott volt és lépésről-lépésre megnézett mindent, azonnal kommentálta, ha valamit soknak talált vagy nem tetszett neki. Persze természetesen a ruha is nagyon sokat számít!

TBT: A frizura kialakítása valamint a ruha választás mennyiben befolyásolja a smink elkészítését?
Tekla: Mind a frizurához, mind a ruhához igazodni kell. Vegyünk néhány példát. Egy romantikus hajviselet esetében lehet a smink is nagyon finom. Ha a ruha nagyon díszes, sok rajta a csillám vagy a csillogó kövek, akkor a sminknél nem tanácsos túl sok fényt, csillámos anyagot használni, mert összhatásban nem biztos, hogy jó lesz. Az örök érvényű mondás, „A kevesebb, néha több.” nagyon igaz az esküvői készülődés során. 

TBT: Vannak menyasszonyi smink trendek?
Tekla: Mint a ruhák vagy a frizurák esetében, természetesen az esküvői smink esetében is 
beszélünk trendekről. A klasszikus dolgok valahogy sosem mennek ki a divatból! Tusvonalas 
sminkek, barnás-beige-es alappal nagyon közkedveltek, de a merészebb menyasszonyok, 
akik időnként szeretnek eltérni a megszokottól, nagyon szívesen viselnek egy élénk színű 
narancsos, pirosos rúzst, vagy akár egy nagyon színes szemhangsúlyos sminket, ami lehet 
akár kék, zöld, vagy lila árnyalatú is. 

TBT: Gyakran találkozol olyan menyasszonnyal, aki eredetileg vagy saját maga, vagy ismerős által akarta elkészíteni a sminkjét ,aztán rájött ,hogy ehhez mégis szakember kell?
Tekla: Igen, persze. Sőt! Volt olyan leányzó, aki elhozta a próbasminkre a barátnőjét is , azzal
a tervvel, hogy a barátnő majd jól megfigyeli mit és hogy csinálok, amit a nagy nap alkalmával leutánoz. Szerinted bejött nekik? Nézd, ezeken csak mosolyogni tudok. 
A sok éves tapasztalaton kívül, nagyon sok múlik a technikán, a professzinális anyagok használatán. Annak a sminknek tartania kell 10-12 órát akár még a 40 fokban is. 
A sminkelés nem abból áll, hogy a szememre húzok két csíkot, a számra teszek egy kis piros rúzst, az arcomra pedig a kezemmel felviszek egy kis pirosítót. Figyelembe kell venni az arc szerkezetét, a szemek állását. Valakinek lehetnek távol vagy közel ülő szemei, amelyeket nem ugyanúgy kell hangsúlyozni. Erről napestig tudnék mesélni Neked…Ez is egy szakma, amit meg kell tanulni, amit el kell sajátítani! És persze másoknak elfogadni! Én szeretem rábízni magam egy szakemberre, mert elfogadom a hozzáértését, megbízom a munkájában. A leglényegesebb viszont, hogy a nap,  amelyen egy nő a leggyönyörűbb akar lenni, amelyen összeköti az életét egy másik emberrel, nem a kísérletezések ideje!

TBT: Milyen tippet ajánlanál, hogy a Nagy Napon minél kipihentebb legyen a menyasszony arca?
Tekla: A próbán a lányoknak már házi feladatot szoktam adni arra vonatkozóan, hogy mit 
csináljanak, hogyan próbálják elkerülni a nem kívánt patikat és karikákat. 
A próbát általában az esküvő előtt szoktuk tartani négy-hat héttel. Onnantól már azt szoktam 
kérni, hogy ha szép bőrt szeretnének, akkor: 
- nagyon sok vizet igyanak kb. 2-2,5 liter víz naponta
- kevés cukor, csoki és édesség
- tilos!!! a chips, sós mogyoró és pop corn
- lehetőleg itt már semmilyen fogyókúrába és méregtelenítő kúrába ne kezdjenek bele
- rendszeres arctisztítás, bőrradírozás, pakolás
- 8 órás alvás az esküvő hetén, sokszor ez a legnehezebb, főleg a Nagy Nap előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése