Bobbi Brown

„Minden nő képes megtanulni hogyan legyen önmaga sminkszakértője!”

Bobbi Brown

2014. október 30., csütörtök

Őszi/téli trendek a smink terén

Sziasztok Csajok! Itt most olvashattok az őszi és téli sminktrendekről. Én ezt a vonalat kicsit átdolgoztam és nem a kifutói sminkeket helyeztem előtérbe, hanem inkább a hétköznapi életbe használhatókat. 
A kifutó világáról itt olvashatsz bővebben is ha érdekel. Én is innen nyertem ihletet, köszönet is érte:
http://rebelliveblog.com/2014/05/10/az-almodozo-kislanyoktol-a-fenseges-amazonokig-sminktrendek-2014-osztel/ 
http://www.fashionfave.com/2015-os-oszi-teli-sminktrendek-a-kifutokrol


Csak néhány szóban összefoglalva az idei trendet:
Naturális smink, természetes hatású bőr, tusvonal, műszempilla, bronzos árnyalatok, metál fények és nude színek.

Érdemes mindig megfigyelni a természet színeit, legyen szó őszről, télről vagy akár nyárról. Ha a természet színeihez nyúlunk a saját stílusunkhoz igazítva azzal nem igen lehet mellé nyúlni.
Ha az őszi sminket a természetből merítve építjük fel, és azokból a színekből állítjuk össze melyekben a fák lehulló levelei pompáznak azért valljuk be, szép lesz az eredmény, ugye?
Tökéletes variáció lehet az arany és egy bronzos barna együtt, melyből füstös smink is készíthető. A fekete tussal hangsúlyozott szem még mindig nagy divatban van és ha ezt egy barna vagy mahagóni színű szemhéjporral kontúrozzuk az nagyon szép eredményt szül.
Idén is, mint azt már az elmúlt néhány évben megszokhattuk már a sminkmesterek nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a tökéletes naturális bőrre. Csajok! Fordítsatok különösen nagy figyelmet az arcotok színére is. Azért mert eljött az ősz, nem kell még sápadtnak is lenni. Hiszen olyan nehezen értük el azt a kis színt a nyáron, főleg ha az idei nyarat vesszük alapul. Az alapozás után adjátok vissza bőrötöknek a természetes színét, fényét. Ehhez bátran használjatok bronzosítókat és a highlighterekről se feledkezzetek meg!

Az őszi időszak kedvez még a nude árnyalatoknak is, hisz az üdébb, merészebb, neonosabb árnyalatok kissé háttérbe szorulnak. A halvány pink, a barack, a korall és a bőrszín azonban minden alkalomhoz illik, csak találjuk meg a bőrszínükhöz és a tónusainkhoz illő árnyalatot.
Rúzsoknál ugyanakkor bátran használhatok erős, mély árnyalatokat, mint a bordót vagy a burgundi vöröset.
Csábos tusvonalak

Csábító cicás, klasszikus íves vagy üzleties modern? A tusvonalak az ősz örök visszatérői. Sokan ódzkodnak a tusvonalas sminktől, mert nem tudnak szép íves, egyenes vonalat húzni. Mondok egy furcsa dolgot. Nem baj! Idén nem baj, ha a vonalad nem elég vékony, vagy íves. Bátran lehet vastagabb, vagy ferde, és színes! Kéktől a zöldön át a bordóig bármilyen színt használj nyugodtan.
Házi feladatként azért mindenki gyakorolja otthon a tusvonalak rajzolását mielőtt használná élesben. 


Ami igazán jellemző volt még a kifutókon azok természetesen az elmaradhatatlan műszempillák. Legyen szó tincsesről vagy sorosról. Személy szerint imádom őket és szinte kivétel nélkül minden munkám során használom is.

Fémes és metálos szemhéjak

A fémes csillogású szemhéjpúderek veszik át a cukorkaszínek helyét. Nemcsak buliban, de az irodában is megállhatja a helyét egy klasszikus, füstös szemsmink, ha halványabb és kifinomultabb árnyalatokkal dolgozunk.

A tél beálltával egyre hangsúlyosabbá válnak ezek az árnyalatok. 

Most is elég ha a tél színeire gondolunk. A hideg, jeges árnyalatok kékben, fehérben, csillámosabb árnyalatban mindig visszatérnek. Idén azonban ezt tovább gondolták a mesterek és elegáns liquid hatású türkizt és smaragdot is használtak. Előszeretettel alkalmazták a citromszínű és metálfényű 3D glittert is szikrázóbb tekintet eléréséhez. Nyilván glittereket nem ajánlanék a hétköznapokban, de bulikba mehet nyugodtan. 

Ennyit erről, de ha kérdésed van, írj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése